Registerutdrag enligt dataskyddsförordningen

  • 1. Beställning
  • 2. Förhandsgranska
  • 3. Skicka in

Denna e-tjänst har 3 steg

  Välkommen till e-tjänsten för din rätt till tillgång av information, eller ”registerutdrag enligt dataskyddsförordningen”

 

Enligt dataskyddsförordningen artikel 15 har du rätt till information om vilka personuppgifter vi behandlar om dig. Den här e-tjänsten är särskilt utformad för det.

 

Innan du påbörjar e-tjänsten behöver du:

                                                                                                               

   

Eftersom du bara har rätt till information om dig själv måste du legitimera dig.

Har du inte giltigt BankID behöver du kontakta din bank.

Du kan även göra din beställning personligen hos Kontaktcenter i Mörby centrum. Du behöver då kunna visa upp giltig identitetshandling, som körkort eller ID-kort.

 

Ett registerutdrag innehåller information om vilka personuppgifter vi behandlar om dig, samt eventuella kopior (vanligtvis skärmdumpar eller loggar) på hur behandlingen ser ut, men inte hela handlingar. Om du i stället önskar få ut alla handlingar inom ett visst område eller ärende behöver du göra en begäran om allmän handling. Du kan läsa mer om det här.

 

De personuppgifter som behandlas i e-tjänsten är vanligtvis ditt namn och personnummer som fylls i automatiskt om du använder BankID. De kontaktuppgifter som du anger kommer också att hanteras i e-tjänsten. Ditt namn och ditt personnummer används för att söka i våra system och servrar efter information om dig. Du har rätt att ange andra personuppgifter som du också önskar ska användas i sökningen. Kontaktuppgifterna som du anger används för att kommunicera med dig gällande din begäran om du inte angett andra önskemål. De tjänstemän som ansvarar för att handlägga ärendet eller bistå i handläggningen får tillgång till dina personuppgifter.

 

Vårdnadshavare för barn under 18 år får begära ut utdrag för barnet. Finns mer än en vårdnadshavare behöver båda legitimera sig, begäran görs hos Kontaktcenter i Mörby centrum.

 

God man får begära ut utdrag för sin huvudman. Begäran görs hos Kontaktcenter i Mörby centrum. Du behöver, förutom identitetshandling, kunna visa upp giltigt förvaltningsbevis. Tjänstemän hos Överförmyndaren kommer även att kontrollera din behörighet.

Du får vanligtvis din begäran uppfylld inom 30 dagar från datum för begäran. I vissa särskilda fall kan det ta längre tid vilket vi kommer att informera dig om.

Registerutdrag är kostnadsfria. Vi har rätt att neka din begäran om vi anser den som oskälig, oftast vid upprepade begäran under kort tid då det inte inkommit ny information om dina personuppgifter. Varje ärende prövas individuellt och utan automatisering.

       

För frågor om tjänsten kan du använda vår e-tjänst för kontakt med kommunen.

 

 

Starta e-tjänst genom att logga in nedan

 

Information

Inloggning

Inloggning krävs för denna e-tjänst

Hjälp oss att förbättra denna e-tjänst (öppnas i nytt fönster).